top of page

Izzadásgátlás

Miért fontos a konzultáció?

Kezelés előtti konzultációra az Ön biztonsága és a legjobb lehetséges eredmény elérése céljából van szükség. Botulinum toxin izomrelaxáló kezelés előtti konzultáció során van lehetőség megbeszélni a kezelőorvossal, hogy mi az Ön elvárása a kezeléssel kapcsolatban, milyen problémán szeretne javítani, illetve, hogy az optimális eredményt pontosan milyen beavatkozással, hogyan lehet elérni.

 

A kezelőorvos megkérdezi Öntől az esetleges korábbi esztétikai és egyéb kezeléseit, betegségeit, szedett gyógyszereket, hogy van-e ismert allergiája. Tájékoztatást adunk a kezelés menetéről, az alkalmazott anyag(ok)ról, a várható eredményről, a hatáskezdetről (mikor fog javulást észrevenni), a hatás tartamáról (meddig észlelhető a kezelés eredménye), a lehetséges mellékhatásokról, felépülési időről, az esetleg szükséges érzéstelenítés módjáról és a beavatkozás pontos árával kapcsolatban.

 

A konzultáció során ezen kívül Önnek lehetősége van kérdéseit feltenni. A kezelőorvos fényképet készíthet a kiindulási állapot dokumentációja céljából, melyhez az ön beleegyezése szükséges. A kezelés szóbeli és írásbeli tájékoztatás, valamint a beleegyező nyilatkozat aláírását követően végezhető el. Ha nem egy időben történik meg a konzultáció és a kezelés, akkor a konzultáció végén egyeztethető a kezelés időpontja. Amennyiben a kezelés aznap történik, a kontroll vizsgálat időpontja is egyeztetésre kerül.

Jelentkezz a kezelésre!

Mit érdemes tudni a kezelésről?

Tartós, 5-12 hónapig tartó izzadásgátlást érhetünk el botulinum toxin kezeléssel. A hónalji izzadás a test normális hőszabályozásának része, de bizonyos esetekben nagyon zavaró lehet, és az életminőséget is rontja. 

A kezelés során, bőrfertőtlenítést követően, egy-egy oldalra kb. 15 szúrással nagyon felületesen juttatjuk a  hónalj bőrébe a botulinum toxint, mely a verejtékmirigyek beidegzésére hatva gátolja azok működését. A kezelés hatására a verejtékmirigyek kivehetőcsövei nem záródnak el, minimális, észrevehetetlen verejtékezés megmarad. A kezelés nagyon biztonságos, káros hatása nem ismert. Az injekciózás kb. 3 percig tart hónaljanként, kellemetlen érzéssel, fájdalommal jár (tűszúrás, csípő érzés). Sport 1 napig, magas hőmérsékleten tartózkodás (szolárium, szauna) 2 hétig nem javasolt. A hatás már néhány nap után érezhető, maximális hatásra 2 hét elteltével számíthatunk. 

izzadásgátlás.jpeg

A kép csak illusztráció!

Hogyan készülj fel a kezelésre?

A hónalji izzadásgátló botulinum toxin kezelés különösebb előkészületet nem igényel. A beavatkozás utánra kb. két hétig ne tervezzen szoláriumozást, napozást, egy napig sportolás, nehéz fizikai munka nem javasolt. 

Felépülés

! Kizáró tényezők !

A kezelendő bőrfelület gyulladása, fertőzése (például aktív herpesz) esetén a kezelés nem végezhető el az állapot gyógyulásáig. Amennyiben önnek komolyabb betegsége van, gyógyszert szed, terhes, vagy szoptat, erről feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés előtt. 

Anchor 1
bottom of page