top of page

Hialuronsavas kezelések

Kezelések:

Ráncfeltöltés

Járomív - arcközép volumenpótlás

Szem alatti sötét karikák feltöltése

Arckontúrozás

ajak-ajakkontúr feltöltés

Bőrmegújító - beauty booster kezelések

Miért fontos a konzultáció?

Kezelés előtti konzultációra az Ön biztonsága és a legjobb lehetséges eredmény elérése céljából van szükség. Botulinum toxin izomrelaxáló kezelés előtti konzultáció során van lehetőség megbeszélni a kezelőorvossal, hogy mi az Ön elvárása a kezeléssel kapcsolatban, milyen problémán szeretne javítani, illetve, hogy az optimális eredményt pontosan milyen beavatkozással, hogyan lehet elérni.

 

A kezelőorvos megkérdezi Öntől az esetleges korábbi esztétikai és egyéb kezeléseit, betegségeit, szedett gyógyszereket, hogy van-e ismert allergiája. Tájékoztatást adunk a kezelés menetéről, az alkalmazott anyag(ok)ról, a várható eredményről, a hatáskezdetről (mikor fog javulást észrevenni), a hatás tartamáról (meddig észlelhető a kezelés eredménye), a lehetséges mellékhatásokról, felépülési időről, az esetleg szükséges érzéstelenítés módjáról és a beavatkozás pontos árával kapcsolatban.

 

A konzultáció során ezen kívül Önnek lehetősége van kérdéseit feltenni. A kezelőorvos fényképet készíthet a kiindulási állapot dokumentációja céljából, melyhez az ön beleegyezése szükséges. A kezelés szóbeli és írásbeli tájékoztatás, valamint a beleegyező nyilatkozat aláírását követően végezhető el. Ha nem egy időben történik meg a konzultáció és a kezelés, akkor a konzultáció végén egyeztethető a kezelés időpontja. Amennyiben a kezelés aznap történik, a kontroll vizsgálat időpontja is egyeztetésre kerül.

Jelentkezz a kezelésre!

Mit érdemes tudni a kezelésről?

Ráncfeltöltésre számos töltőanyag áll rendelkezésünkre, melyek közül vannak felszívódóak és nem felszívódóak. Mivel az évek során arcunk változik, a korábban behelyezett töltőanyag előnytelen lehet, így célszerűbb felszívódó töltőanyagot választani. Az ideális töltőanyag biztonságos, biokompatibilis, nem toxikus, nem allergizál, a szövetek közé simul és együtt mozog a mimikai izmokkal. A hialuronsav, mely szöveteink természetes alkotóeleme, a leggyakrabban alkalmazott töltőanyag. Klinikánkon a svájci TEOXANE cég hialuronsav termékeit használjuk, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek és elvárásoknak megfelelnek. 

TEOXANE töltőanyagaival lehetőség van ráncfeltöltésre, orca töltésre, egyéb volumenhiány pótlására, arc kontúrozásra, ajaktöltésre, aszimmetria korrigálására és a bőrminőség javítására.

Az injekció(k) következtében előfordulhat bevérzés, mely lila, majd kékeszöld, végül sárga folt megjelenésével jár. A bevérzés 7-10 nap alatt tűnik el teljesen, a kezelés utáni napon már sminkkel eltakarható. Enyhe fájdalom előfordulhat a szúrási pontokban, enyhe ödéma is megjelenhet átmenetileg. Felépülési idővel nem kell számolni, a páciens a kezelés után visszatérhet szokásos elfoglaltságához. Fontos, hogy közvetlenül a kezelés után ne nyúljon az arcához, sminket a kezelés napján lehetőleg ne alkalmazzon.

Ráncfeltöltés, volumenpótlás, arckontúrozás hialuronsavval 

Az életkor előrehaladtával megjelenő ráncok és árkok mélysége csökkenthető hialuronsav felöltőanyag használatával. A speciális területekre, mint például a szem alatti karikák kezelésére speciális tulajdonságokkal bíró töltőanyag szükséges, melynek vízvisszatartása kisebb. Ha az arcon volumenhiány van (jellemzően elsősorban a középarc területén), ennek töltőanyagokkal történő pótlása, korrigálása fiatalosabbá teszi az arcot, valamint emelő hatása van az alsó arcfélre. A túltöltött arc groteszk látványt nyújt, ezért a volumenhiány pótlásánál sem szabad túlzásba esni. Kontúrozhatjuk az állvonalat, állat, állszegletet.

 

A dinamikus területekre, mint az ajak és orr közötti nasolabialis redő, az ajakzug, vagy alatta lévő marionett-ránc, rugalmas töltőanyagra van szükség. A TEOXANE RHA (reziliens hialuronsav) termékcsaládot kifejezetten a dinamikus területek kezelésére fejlesztették ki, ezek a töltőanyagok együtt mozognak a mimikai izmokkal, így természetes hatást adnak, mosoly, vagy beszéd közben nem látható a töltőanyag. A töltőanyag fokozatosan bomlik le, hatása területtől, töltőanyag típusától és egyéni hajlamtól, életmódtól függően 5-24 hónapig látható.

hialuronsav.jpeg

A kép csak illusztráció!

Ajaktöltés hialuronsavval


 Az ajakkontúr önmagában is hangsúlyozható hialuronsavval, illetve az ajkak volumenét is tudjuk növelni. Sokan szeretnének kicsit teltebb ajkakat, de nem merik a feltöltést választani, mert félnek a természetellenes megjelenéstől. Az ajaktöltés elvégezhető kevés (pl. 0,5-0,7 ml) hialuronsavval is, mely természetes hatást kelt, az ajak nem fordul ki, csak kissé teltebb lesz az eredeti forma megőrzésével, vagy esztétikusabbá tételével, az esetleges aszimmetria is korrigálható. Ha korábban már végeztek Önnél ajaktöltést, nagyon fontos ezt megbeszélni orvosával, mert a töltőanyagok (különösen a nem lebomló töltőanyagok, pl. szilikon) kölcsönhatásba léphetnek egymással, mellékhatásokat, szövődményt (pl. csomók kialakulását) okozva. A hialuronsav az ajakban is fokozatosan bomlik le, tartóssága általában 5-12 hónap.

ajaktöltéshialuron.jpeg
ajak2.jpeg

A képek csak illusztrációk!

Beauty Booster, bőrminőség javítása

A mélyebb ráncokon kívül az öregedés folyamán a bőr textúra is megváltozik, csökken a bőr hidratáltsága, finom ráncoltság jelenik meg. A nem keresztkötött hialuronsav tartalmú termékekkel tartósan hidratálhatjuk és megújíthatjuk a bőrt. Ezekben a termékekben már megtalálhatóak, vagy hozzákeverhetőek egyéb nutriensek, vitaminok és antioxidánsok, melyek a bőrmegújító hatást fokozzák. A beauty booster kezelést az arc egész területén, nyakon, dekoltázson el lehet végezni, de akár önmagában a szemkörnyék bőrének rugalmasságát, hidratáltságát is lehet vele fokozni. Ezt a kezelést a megfelelő eredmény érdekében ismételni kell néhány havonta, vagy egy havonta végzett, 3 kezelésből álló kúrát célszerű végezni.

beautybooster.jpeg

A kép csak illusztráció!

Hogyan készülj fel a kezelésre?

A felöltőanyagokkal végzett kezelés különösebb előkészületet nem igényel. A beavatkozás utánra kb. két hétig ne tervezzen szoláriumozást, napozást. Mivel a kezelés után bevérzések (lila, kék foltok) előfordulhatnak, az időpont megválasztásakor érdemes figyelembe venni a tervezett társasági vagy online eseményeket.

Felépülés

Kizáró tényezők

A kezelendő bőrfelület gyulladása, fertőzése (például aktív herpesz) esetén a kezelés nem végezhető el az állapot gyógyulásáig. Amennyiben önnek komolyabb betegsége van, gyógyszert szed, terhes, vagy szoptat, erről feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés előtt. Terhesség, szoptatás esetében a kezelés ellenjavallt.

 

Ha már volt esztétikai kezelése, vagy tervez egyéb esztétikai beavatkozást a közeljövőben, ezt is beszélje meg a kezelőorvossal. Ha Önnél korábban alkalmaztak már töltőanyaggal végzett kezelést (különösen nem felszívódó töltőanyaggal, pl. szilikon, akrilát), akkor erről mindenképpen tájékoztassa a kezelőorvost, mert egyes esetekben ilyenkor (ugyanazon a területen) nem javasolt a kezelést elvégezni. Bizonyos étrend kiegészítők, gyulladáscsökkentő, vagy véralvadást gátló gyógyszerek a bevérzések esélyét növelik. Ha Önnek Lidocain érzéstelenítővel szemben ismert allergiája van, akkor Lidocain tartalmú töltőanyagok Önnél nem alkalmazhatóak (Lidocain mentes töltőanyag azonban igen).

Anchor 1
bottom of page