top of page

Felszívódó szálak alkalmazása
Fine Thread Contouring

Miért fontos a konzultáció?

Kezelés előtti konzultáció során van lehetőség megbeszélni a kezelőorvossal, hogy mi az Ön elvárása a kezeléssel kapcsolatban, milyen problémán szeretne javítani, illetve, hogy az optimális eredményt pontosan milyen beavatkozással, mennyi és milyen szál  (PDO - polidioxanon vagy PLLA - poli-L-tejsav anyagú szálak, mono-, screw-, COG típusú szálak) alkalmazásával lehet elérni.

 

A kezelőorvos megkérdezi Öntől az esetleges korábbi esztétikai és egyéb kezeléseit, betegségeit, szedett gyógyszereket, hogy van-e ismert allergiája. Tájékoztatást adunk a kezelés menetéről, az alkalmazott anyag(ok)ról, a várható eredményről, a hatáskezdetről (mikor fog javulást észrevenni), a hatás tartamáról (meddig észlelhető a kezelés eredménye), a lehetséges mellékhatásokról, felépülési időről, a szükséges érzéstelenítés módjáról és a beavatkozás pontos árával kapcsolatban.

 

A konzultáció során ezen kívül Önnek lehetősége van kérdéseit feltenni. A kezelőorvos fényképet készíthet a kiindulási állapot dokumentációja céljából, melyhez az ön beleegyezése szükséges. A kezelés szóbeli és írásbeli tájékoztatás, valamint a beleegyező nyilatkozat aláírását követően végezhető el. Ha nem egy időben történik meg a konzultáció és a kezelés, akkor a konzultáció végén egyeztethető a kezelés időpontja. 

Jelentkezz a kezelésre!

Mit érdemes tudni a kezelésről?

A bőrbe tű vagy kanül segítségével helyezett polidioxanon (PDO), vagy poli-L-tejsav (PLLA) szálak feszesítő hatása annak köszönhető, hogy serkentik a kollagén termelődését. Ezek a szálak természetes anyagokká bomlanak le, de addigra a szervezet reakciója következtében kollagén burok alakul ki körülöttük, mely növeli a bőrfeszességet. Az úgynevezett Fine thread contouring (FTC) kezeléshez szálak különböző méretben és formában elérhetőek (pl. sima/mono, vagy screw/csavart szálak) szinte bármely területen alkalmazhatóak, ezekből egy területre 10, 20, egész arcra 40-50, vagy több szál is behelyezhető. A vastagabb, tüskés (COG) emelő szálakból kevesebbet alkalmazunk, arcon egy oldalra 2-3 szálat. Ezekkel néhány mm-es emelő hatás érhető el, pl. állvonal javítása, orca emelés. 

Mivel idegen anyag tartósan nem marad a bőrben, a kezelés hatása nagyon természetes, az évek során elveszett kollagén mennyiség visszaállítása a cél. A szálak hatására bekövetkező szöveti változásokhoz, így az eredményhez idő kell, a feszesítő hatás 3-4 hónap elteltével látható. Tartós eredményt ad, a megnövekedett kollagén tartalom és a szövetekben létrejött változások kb. 18 hónapig fennmaradnak.

Az injekció következtében előfordul bevérzés, mely lila, majd kékeszöld, végül sárga folt megjelenésével jár. A bevérzés 7-10 nap alatt tűnik el teljesen, a kezelés utáni napon már sminkkel eltakarható. Fájdalom előfordulhat a kezelés utáni napokban, különösen a kezelt terület érintésekor, erős szájnyitáskor, valamint enyhe ödéma is megjelenhet átmenetileg. Fontos, hogy közvetlenül a kezelés után ne nyúljon az arcához, sminket a kezelés napján lehetőleg ne alkalmazzon. 

szálak.jpeg
szálak2.jpeg

A képek csak illusztrációk!

Hogyan készülj fel a kezelésre?

A felszívódó szálakkal végzett kezelés különösebb előkészületet nem igényel. A beavatkozás utánra kb. két hétig ne tervezzen szoláriumozást, napozást és fogászati kezelés (nagy szájnyitás szükségessége) szintén két hétig nem javasolt kezelés után. Mivel a kezelés után bevérzések (lila, kék foltok) gyakoriak, főleg, ha sok szál kerül behelyezésre, az időpont megválasztásakor érdemes figyelembe venni a tervezett társasági vagy online eseményeket.

Felépülés

! Kizáró tényezők !

A kezelendő bőrfelület gyulladása, fertőzése (például aktív herpesz) esetén a kezelés nem végezhető el az állapot gyógyulásáig. Amennyiben önnek komolyabb betegsége van, gyógyszert szed, terhes, vagy szoptat, erről feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés előtt. Ha már volt esztétikai kezelése, vagy tervez egyéb esztétikai beavatkozást a közeljövőben, ezt is beszélje meg a kezelőorvossal. Bizonyos étrend kiegészítők, gyulladáscsökkentő, vagy véralvadást gátló gyógyszerek a bevérzések esélyét növelik. 

Anchor 1
bottom of page