top of page

Ellansé kollagén stimuláló töltőanyag

Miért fontos a konzultáció?

Kezelés előtti konzultációra az Ön biztonsága és a legjobb lehetséges eredmény elérése céljából van szükség. Botulinum toxin izomrelaxáló kezelés előtti konzultáció során van lehetőség megbeszélni a kezelőorvossal, hogy mi az Ön elvárása a kezeléssel kapcsolatban, milyen problémán szeretne javítani, illetve, hogy az optimális eredményt pontosan milyen beavatkozással, hogyan lehet elérni.

 

A kezelőorvos megkérdezi Öntől az esetleges korábbi esztétikai és egyéb kezeléseit, betegségeit, szedett gyógyszereket, hogy van-e ismert allergiája. Tájékoztatást adunk a kezelés menetéről, az alkalmazott anyag(ok)ról, a várható eredményről, a hatáskezdetről (mikor fog javulást észrevenni), a hatás tartamáról (meddig észlelhető a kezelés eredménye), a lehetséges mellékhatásokról, felépülési időről, az esetleg szükséges érzéstelenítés módjáról és a beavatkozás pontos árával kapcsolatban.

 

A konzultáció során ezen kívül Önnek lehetősége van kérdéseit feltenni. A kezelőorvos fényképet készíthet a kiindulási állapot dokumentációja céljából, melyhez az ön beleegyezése szükséges. A kezelés szóbeli és írásbeli tájékoztatás, valamint a beleegyező nyilatkozat aláírását követően végezhető el. Ha nem egy időben történik meg a konzultáció és a kezelés, akkor a konzultáció végén egyeztethető a kezelés időpontja. Amennyiben a kezelés aznap történik, a kontroll vizsgálat időpontja is egyeztetésre kerül.

Jelentkezz a kezelésre!

Mit érdemes tudni a kezelésről?

Az Ellansé egy olyan töltőanyag, ami polikaprolakton mikrogömböcskéket tartalmaz, ami a szervezetet kollagéntermelésre készteti. Így az azonnali volumenizáló hatás mellett hosszan tartó (1,5-2 év) kollagén stimulációt, feszesítő hatást eredményez. A töltőanyag idővel teljesen lebomlik és teljesen kiürül a szervezetből, de a képződött kollagén tartósan megmarad, így a hatás nagyon természetes. Igaz, hogy kicsit drágább, mint a hialuronsavas feltöltés, de kevesebb anyagra van szükség ugyanolyan látványos hatás eléréséhez.

Ellanse-Collagen.jpg

A kép csak illusztráció!

Hogyan készülj fel a kezelésre?

Társasági eseményt aznapra ne tervezz! Kozmetikai nagykezelést, szoláriumozást és nagyon megerőltető sporteseményt az elkövetkező napokra ne tervezz!

Kezelés utáni felépülés: a kezelés után néhány napig nyomásra érzékeny lehet a kezelt terület, enyhe ödéma is megjelenhet átmenetileg. Az injekció következtében előfordulhat (általában kicsi) bevérzés, mely lila, majd kékeszöld, végül sárga folt megjelenésével jár. A bevérzés 7-10 nap alatt tűnik el teljesen, a kezelés utáni napon már sminkkel eltakarható.  Felépülési idővel nem kell számolni, a páciens a kezelés után visszatérhet szokásos elfoglaltságához. Fontos, hogy közvetlenül a kezelés után ne nyúljon az arcához, sminket a kezelés napján lehetőleg ne alkalmazzon. Kezelés után a kezelt terület erős vakarása, nyomkodása, arcmasszázs, kozmetikai nagy kezelés egy hétig, intenzív sport a páciens számára 1-2 napig kerülendő, és az UV sugárzást (szolárium, napfény) 2 hétig kerülni kell. 

Felépülés

! Kizáró tényezők !

A kezelendő bőrfelület gyulladása, fertőzése (például aktív herpesz) esetén a kezelés nem végezhető el az állapot gyógyulásáig. Amennyiben önnek komolyabb betegsége van, gyógyszert szed, terhes, vagy szoptat, erről feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a kezelés előtt.

 

Terhesség, szoptatás és bizonyos (izomgyengeséggel, nyelés- vagy légzészavarral járó, vagy súlyos véralvadási zavart okozó) betegségek esetében a kezelés ellenjavallt. Ha már volt esztétikai kezelése, vagy tervez egyéb esztétikai beavatkozást a közeljövőben, ezt is beszélje meg a kezelőorvossal. Ha Önnek 3 hónapon belül azonos területen történt botulinum toxin kezelése és annak hatása még észlelhető, akkor nem javasolt a kezelést elvégezni. Bizonyos étrend kiegészítők, gyulladáscsökkentő, vagy véralvadást gátló gyógyszerek a bevérzések esélyét növelik.

Anchor 1
bottom of page